reede, 23. jaanuar 2009

Keedane borsi kunstipäraselt

  • Impressionism - toiduaineid mitte tükeldada, vaid peenestada blenderis
  • Ekspressionism - panna terved peedid keema, tunni-poolteise pärast porgand, kartul, sibul ja kapsas, kõik tükeldamata. Keeta 3 tundi
  • Kubism - kõik supi juurikad ja liha lõigata kuubikuteks
  • Romantism - borši serveerimisel puistame taldrikusse roosiõisi
  • Sümbolism - külalistele serveeritakse taldrikul paberitükke kirjaga "sibul", "punapeet", "porgand", "liha"
  • Sürrealism - serveerida borš, mille lisandiks kallatud pudel viina
  • Hüperrealism - keeta peet ja kartul, tükeldada, lisada tükeldatud sibul, kapsas, hapukurk (võib asendada heeringaga), segada ja lisada toiduõli
  • Arhailine kunst - asetada aedviljad korviga lauale
  • Alternatiivne kunst - keeta borš mitte loomaliha ja peediga, aga näiteks suitsupardi ja ananassiga
  • Modernism - asetada lauale supikonsentraat purgiga
  • Sotsrealism - keeta supp riknenud kartulist ja pidada külalistele loeng juurvilakasvatuse suursaavutustest võrreldes 1913. aastaga ja ülistades laual oleva supi maitset võrreldes ennerevolutsiooniaegse supi maitsega, võib lugeda ka Brežnevi kõnesid, rahulolematust ilmutanud külalised visata uksest välja
  • Neoprimitivism - külalised saadetakse poodi aedvilja ostma, neile antakse ka võimalus supp ise valmis keeta
  • Abstraktsionism - suvalised õuest korjatud taimed kallata üle keeva veega, keeta 40 minutit, soola ja pipart maitse järgi
  • Neoklassitsism - värske liha asendada puljongikuubikuga ja lisada kuivatatud aedvili
  • Kontseptualism - taldrikusse kallata keedetud vesi, serveerida külmalt
  • Hüperkontseptualism _ serveerida külalistele maitsev borš ilusas supitirinas, peita ära kõik söögiriistad, et külalised neid ei leiaks ja edasilükkamatuid asjaolusid vabanduseks tuues lahkuda kodust.
  • Opkunst (optical art) - kallata supp taldrikusse ja näidata seda külalistele kaugelt
  • Popkunst - ettevalmistatud supiaedviljad kallata üle piiritusega ja süüdata
  • Happening - peale seda kui külalistel maitsev härjasabast keedetud borš söödud, näidata neile supis keedetud suurt rotipead, happening " A´la saba lõikamine kaelast saati"
  • Performance - võtta külaline alasti vastu
  • Postmodernism - külalistele kallatakse taldrikusse kujutletavat suppi ja kes nuriseb ja keeldub söömist jäljendama, vistatakse välja kui ebakultuurne korrarikkuja
  • Sotskunst - keeta supp eksootilistest puuviljadest ja demonstreerida külalistele videosid "Venelaste vabadusvõitlusest eestlaste ikke all pronksiööl"
  • Rahvakunst - serveerida külalistele väike ports kama ja ise borši süües kiruda riiki ja valitsust, et põllumajandus sureb ilma 100% dotatsioonita välja.

1 kommentaar:

wilmake ütles ...

Mulle meeldis kõige rohkem rahvakunst :p