teisipäev, 16. märts 2010

Poliitilised trikid lastevanematega

Täna õhtul võis lasteaias seinalt lugeda terve A4 pikkust kirja, kus Tallinna linnavalitsus pöördub EV valitsuse poole ja palub lapsevanemate heakskiitu. Selgub, et linnavalitsus kasutab ära kodanikualagatuse pöördumist enda tarbeks. Kuna on teada, et lasteaiakohad on defitsiitsed, siis seab selline ülevalt poolt algatataud allkirjade kogumine lapsevanemaid ebamugavasse positsiooni.
Lasteaiakoht oli ja jääb probleemiks. Oli see 10 ja 7 aastat tagasi. Kus juba lapse sünnitunnistuse kättesaamise järgmisel päeval sai vuta-vuta lasteaia poole sammud seatud. Kindlasti pole selles vallas midagi muutunud. Samas on kõik erakonnad lubanud lasteaiakohti juurde luua ja tagada kõikidele soovijatele koht.
Ausalt öeldes, ma küll ei kavatse sellele oma kõverjalgu alla kirjutada. Mitte sellepärast, et mu lapse juba sügisel kooli läheb, vaid linnavalitsus püüab oma vigu või saamatust kellegi teise õlule veeretada. Midagi ei ole ju muutunud paremaks. Meenub siinkohal üks muinasjutt, kus kuningas ühel päeval mõtles, et kõik otsused tuleks teha vastupidi. Nii juhtuski lõpuks, et kuningas ise sattus vangitorni ja teener sai kuningaks, sest keegi peab ju kuningriiki valitsema.

Kommentaare ei ole: